TYÖNTEKIJÄTARINOITA

Työntekijämme ovat meille tärkeitä, koska tätä yritystäkään ei olisi ilman heitä. Julkaisemme täällä työntekijöidemme kokemuksia Työmyyräpalvelusta. 

Nimetön suunn.malli (4)

Aki-Petteri Neuvonen

 

24-vuotias Aki-Petteri Neuvonen on työskennellyt jo useamman vuoden rakennusalalla. Suurimman osa ajasta hän on toiminut telineasentajana. Hän aloitti syksyllä 2021 rakennusinsinööriopinnot, mutta jatkaa samalla myös työssäkäyntiä aina opiskelun salliessa.

 

”Minusta henkilöstövuokraus on opiskelijalle hyvä vaihtoehto”

Opiskelijalle työskenteleminen henkilöstövuokrauksen kautta sopii hyvin, koska voi itse valita milloin on töissä ja milloin opinnot vaativat enemmän aikaa. Näin ollen työt ovat helposti soviteltavissa omaan elämäntilanteeseen. Henkilöstövuokraus sopii toki muillekin kuin opiskelijoille. Henkilöstövuokraus on yleistynyt näinä vuosina, eikä vuokratyöntekijöitä enää erotella työmaalla muista työntekijöistä, vaan siellä työskennellään samanvertaisina.

 

”Juhan kanssa asiat hoituvat sujuvasti”

A-P on työskennellyt Työmyyräpalvelulla noin 5 vuoden ajan. Hänellä on kokemuksia myös muista henkilöstövuokrausfirmoista. Kokemukset Työmyyräpalvelusta ovat positiivisia. Tuntuu, että työnantajana Työmyyräpalvelu huolehtii työntekijöistä. Monet asiat, joiden hoitaminen on muissa paikoissa vaikeaa, hoituvat helposti Työmyyräpalvelun yrittäjän Juha Rusasen kanssa paikan päällä. Tässä onkin syy, miksi olen viihtynyt jo niin pitkään Työmyyräpalvelussa. Olen ollut erittäin tyytyväinen Juhan kanssa työskentelyyn.

Nimetön suunn.malli (6)

Markku ”Kokki” Rajamaa

 

Tämä tarina kertoo Markku ”Kokki” Rajamaasta. Markku on työskennellyt Työmyyräpalvelulla jo 20 vuotta, eikä loppua näy. Hän on työskennellyt myös muissa henkilöstövuokrafirmoissa, mutta suurin osa työhistoriasta on karttunut Työmyyräpalvelun kirjoilla.

 

Kokista tulee telineasentaja

Markku työskenteli ennen kokkina, mutta pyrki rakennusalalle parempien tienestien toivossa. Kokin hommia hän on tehnyt sen jälkeen satunnaisesti. Nimitys Kokki tulee parinkymmenen vuoden takaa, kun eräs työkaveri ei muistanut hänen nimeään, mutta muisti mitä Markku oli ennen tehnyt. Siitä jäi lempinimi Kokki elämään.

Työmyyrän kirjoille hän tuli ensi kertaa vuonna 2002. Kahdenkymmenen vuoden aikana on tullut kierrettyä Suomea ympäri ja nähtyä monenlaista työmaata. Olen tehnyt enimmäkseen telineasennustöitä ja purkuhommia. Paljon on ajan saatossa asiat muuttuneet, esimerkiksi työturvallisuus ja suhtautuminen vuokramiehiin. Nykyään pitää olla luvat joka hommaan/paikkaan ja muutenkin työturvallisuus on kiristynyt, mikä on vain hyvä homma. Suhtautuminen vuokramiehiin on myös muuttunut. Toisin kuin joskus ennen, nykyään ei ole enää väliä, onko vuokramies vai omaa porukkaa. Iso osa työntekijöistä on nykyään vuokraporukkaa.

 

Monta työnantajaa

Markku on ehtinyt olla monen vuokrafirman listoilla ja kokemukset ovat myös kirjavia. Olen tehnyt hommia monen eri vuokrafirman kautta. Näissäkin on eroja ja en välttämättä lähde kaikkiin enää uudestaan töihin. Suurimmaksi ongelmaksi olen kokenut tiedonkulun. Välillä on vaikeaa saada ketään kiinni ja sitten kun he ottavat takasin yhteyttä, voi olla jo myöhäistä. On siellä välillä muitakin juttuja, mutta kyllä pääsääntöisesti hommat ovat toimineet. Juhan kanssa homma on toiminut loistavasti koko ajan.

 

Työmyyrä

20 vuotta olen Juhalle töitä tehnyt ja en kyllä näe mitään syytä, miksi en Työmyyräpalvelussa jatkaisi tästä eteenpäinkin. Kaikki on kyllä toiminut Juhan kanssa hyvin ja joustoa löytyy molempiin suuntiin. Se on helppoa, kun kaikki asiat hoituvat saman henkilön kanssa, niin ei tarvitse miettiä, että kenelle sitä nyt pitää soittaa. Nyt soitan Juhalle tai käväisen toimistolla, niin asiat hoituvat heti.