ASIAKASTARINOITA

Case: Mattila Kouvola Oy

Mattila Kouvola Oy on kouvolalainen teollisuussähkö- ja automaatioasennuksiin erikoistunut sähköasennusliike, joka on perustettu 1995. Toimitusjohtaja Reijo Huopaisen mukaan yritys työllistää noin 20 henkilöä.

Mattila Kouvola Oy:n ja Työmyyräpalvelu Oy:n yhteistyö tuli ajankohtaiseksi kesällä 2020, kun Mattila Kouvola Oy sai ison urakan Oulun paperitehtaalta. Urakan kesto oli 8 kuukautta ja he tarvitsivat omien asentajien lisäksi vielä 10 sähköpuolen osaajaa.

Miksi vuokratyö tai Työmyyräpalvelu?

Yrityksen kaikki työntekijät eivät olleet valmiita lähtemään reissutöihin, joten asia päätettiin ratkaista vuokraamalla paikallisia työntekijöitä Oulusta. Työmyyräpalvelu erottui Oulun alueella toimivista henkilöstövuokrausfirmoista ja heti ensimmäisen puhelun jälkeen valinta kohdistui Työmyyrän hyväksi. Juhan kanssa oli helppo asioida ja hän ymmärsi tarpeemme.

Miten Työmyyräpalvelu onnistui yhteistyössä?

Työmyyräpalvelun kautta urakkaan saatiin 10 lisätyöntekijää ja he suoriutuivat työstään hyvin. Työmyyräpalvelu onnistui nopealla aikataululla vastaamaan tarpeeseemme ja toteuttamaan tarjoamansa ratkaisut. Yhteistyö sujui Juhan kanssa hyvin ja asiat saatiin hoidettua hyvässä yhteisymmärryksessä.

Mitä hyötyä Työmyyräpalvelusta on ollut teille?

Kun oma porukka ei riitä ja lisätyöntekijöitä tarvitaan nopealla aikataululla, on henkilöstövuokraus varteenotettava tapa saada osaavaa työvoimaa. Se on helppo ja myös kustannustehokas tapa toimia. Tämä korostuu vielä, kun työkohde on kaukana omasta toimipaikasta. Työmyyräpalvelu toimi meidän kumppaninamme tarjoten nämä hyödyt koko urakan ajan.

” Jos tulemme taas Ouluun, niin tiedän mihin numeroon soitan työvoima-asioissa”, toteaa Reijo Huopainen lopuksi.

 

 

Case: Haurun jäteauto

Haurun Jäteauto on palvellut Oulun talousalueen ihmisiä jo vuodesta 1957 lähtien. Vastuullisuus on aina ohjannut heidän toimintaansa. Vuonna 2018 yritys siirtyi ensimmäisenä ympäristöalan toimijana Pohjois-Suomessa biokaasuaikaan. Toinen biokaasulla toimiva jätepakkaaja-auto ostettiin 2019. Nyt, vuonna 2020, 2/3 yrityksen kalustosta toimii biokaasulla.

Haurun ja Työmyyräpalvelu Oy:n yhteistyö alkoi neljä vuotta sitten keväällä 2016, kun Mikko Hauru ja Työmyyräpalvelun yrittäjä Juha Rusanen olivat sattumalta tavanneet.

Työntekijöitä otetaan tarpeen mukaan, joskus ollut enemmän, joskus vähemmän. Parhaillaan kolme työntekijää on ollut yhtä aikaa Työmyyrältä. Joskus työntekijät ovat kesäsesongin yli, syksyllä myös pitempiä pätkiä. Meillä esimerkiksi pestään kesällä kaikki jäteastiat, niin tällainen on erittäin työllistävä projekti, joten näihin tilanteisiin tarvitaan lisävoimia.

Miksi vuokratyö tai Työmyyräpalvelu?

Aikataulupaineet ja ongelmat löytää työntekijöitä kesäksi olivat ne suurimmat syyt miksi lähdettiin etsimään työvoimaa firman ulkopuolelta. Työmyyräpalvelu oli lähellä, niin päätettiin kokeilla heidän kanssa yhteistyötä. Saatavuus oli hyvä, Juha oli helppo tavoittaa ja hän tuli käymään paikan päällä. Heti oli “tekemisen meininki”. Lähdettiin kartoittamaan yhdessä, mitä tarvitaan ja työntekijäehdokkaita tulikin nopeasti käymään.

Miten Työmyyräpalvelulla kohdellaan työntekijöitä?

Hyvin. Hyvät valmiudet työntekijöillä, kun tulevat meille töihin. Hyvin ovat perehdyttäneet jo Työmyyrällä, minkälaiseen yritykseen työntekijät ovat tulossa.

 Mitä hyötyä Työmyyräpalvelusta on ollut teille?

Työmyyräpalvelun palvelu säästänyt meidän työaikaa monessa tilanteessa. Rekrytointi on aikaa vievää ja on mukava, että tämän on voinut ulkoistaa Työmyyrälle.

 Syksyyn 2020 mennessä Työmyyrältä on ollut 9 työntekijää Haurun Jäteautolla ja osa heistä on palkattu vuokratyön jälkeen niin sanotusti talon kirjoille. Kumpikin osapuoli on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

“Yhteistyö on ollut helppoa ja sujuvaa. Työmyyräpalvelun Juhalla on hyvä ote asiakasnäkökulmaan, tuntee yhteistyöyrityksen ja sen kautta osaa valikoida oikeat työntekijät tehtäviin. Työmyyräpalvelu Oy:llä on tekemisen meininkiä!”

Haurun Jäteauto on edelläkävijänä myös älykkään jätehuollon kanssa. Oululainen keksintö Jaete-anturi mittaa jäteastian pintaa ja lähettää reaaliaikaista mittaustietoa pilvipalveluun, jonka avulla voidaan optimoida jäteastioiden määrää ja tyhjennyssykliä vastaamaan paremmin yrityksen, taloyhtiön tai kotitalouksien tarpeita. Anturi on ollut koekäytössä Haurulla syksyllä 2020. Anturin toivotaan vähentävän turhia ajokilometrejä optimoimalla tyhjennysvälit paremmiksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alykkaampi-jatehuolto-saastaa-ymparistoa-ja-rahaa-oululaisyrityksen-innovaatio-taklaa-yleisimmat-jatehuollon-ongelmat/7958412#gs.m6heqy

Case: Kymsol Oy

Kymsol Oy tarjoaa teollisuuden eristyspalvelujen lisäksi turvalliset ja tukevat telineratkaisut ja sääsuojat rakentamiseen, teollisuuden huoltoja ja räätälöityjä projektikohteita varten.

Markku Neuvonen on toiminut telinealalla yli 35 vuotta, niistä viimeiset seitsemän vuotta Kymsol Oy:n telinepuolen liiketoimintajohtajana. Hänelle vuokratyövoima on ollut pitkään toimiva tapa löytää henkilöstöä sesonkipiikkeihin ja toisaalta myös henkilöstön rekrytointiin.Yhteistyö Työmyyräpalvelun kanssa on jatkunut jo 20 vuotta

“Yhteistyön alku juontaa juurensa vuosituhannen vaihteeseen.Työmyyräpalvelu oli aikoinaan ensimmäisiä yrityksiä, joka tarjosi vuokratyöntekijöitä telinerakentamiseen. Tarve oli suuri ja parhaimmillaan on ollutkin 51 vuokrattua työntekijää yhtä aikaa töissä.”

Miksi vuokratyö tai Työmyyräpalvelu?

Ala on niin vaihteleva; kesällä paljon töitä, talvella sitten hiljaisempaa. Ruuhkahuiput tasataan vuokramiehillä. Toisaalta henkilöstövuokraus toimii myös rekrytointikanavana.

“Työntekijälle vuokratyö on yksi hyvä tie päästä alalle töihin. Työntekijä saa myydä itsensä sisälle.”

Miten Työmyyräpalvelulla kohdellaan työntekijöitä?

Hyvin. Hyvät valmiudet työntekijöillä, kun tulevat meille töihin. Hyvin ovat perehdyttäneet jo Työmyyrällä, minkälaiseen yritykseen työntekijät ovat tulossa.

 Mitä hyötyä Työmyyräpalvelusta on ollut teille?

Vaikka olen tarjonnut Kymsolin haalareita, niin osa työntekijöistä on halunnut edelleen pysyä Työmyyrän listoilla. Kertoo siitä, että Juha Rusanen on hoitanut asiansa hyvin ja on tunnettu ja pidetty työnantaja alalla. Palkat tulevat ajallaan ja oikein, ja työntekijöitä kohdellaan asiallisesti.

Syksyyn 2020 mennessä Neuvosella on ollut Työmyyräpalvelun kautta vuokrattuja työntekijöitä jo satoja.Vuosien varrella on kasvanut molemmanpuolinen luottamus. Yhteinen tuntemus telineasennukseen on yksi syy, miksi yhteistyö on jatkunut näin pitkään ja varmasti tulee jatkumaan vielä vuosia eteenpäin.

 

 

Case: Oulun Laatuasennus Oy

Oulun Laatuasennus Oy on paikallinen toimija yli 10 vuoden kokemuksella. Yritys toteuttaa teollisuuden kunnossapitoa, hitsaustöitä, kone- ja laiteasennusta,sekä teräsrakenteiden suunnittelua, valmistusta ja asennusta. Myös rakentaminen kuuluu toimenkuvaan. Yrittäjä Juha Liikanen on yrityksen toimitusjohtaja ja monitoimimies, jolta hoituu niin myynti, markkinointi kuin haalarihommatkin.

 Laatuasennuksen ja Työmyyräpalvelun yhteistyö juontaa juurensa jo seitsämän vuoden taakse, kun Liikanen toimi jonkin aikaa Työmyyräpalvelun toimialapäällikkönä metalli- ja LVI-puolella. Sieltä Liikanen siirtyi kuitenkin opiskelemaan ja sittemmin takaisin jatkamaan yritystoimintaa Oulun Laatuasennuksen nimissä. Laatuasennuksen toiminta onkin kasvanut aivan viime aikoina, ja yritys työllistää jo neljä henkilöä.


Miksi vuokratyö tai Työmyyräpalvelu?

Liikanen on itsekin ollut töissä Työmyyräpalvelulla ja saanut jo silloin hyvän kuvan yrityksen toimintatavasta. Työmyyrällä otetaan asioista selvää ja osataan hommat hyvin. Työmyyräpalvelulta hoituu nopeasti työntekijät. Yrityksessä uskalletaan myös sanoa, jos oikeaa työntekijää silloiseen tarpeeseen ei löydykään . Ei niin sanotusti laiteta miehiä haalarin täytteeksi.


Miten Työmyyräpalvelulla  kohdellaan työntekijöitä?
Työntekijöitä kohdellaan hyvin ja perusasiat, kuten työterveyshuolto ja varusteet ovat kunnossa.

“Työmyyräpalvelulla on reilu peli työntekijää kohtaan, mitä reilumpi sitä, positiivisemmin se näkyy asiakkaissa ja työnteossa.”

 
Mitä hyötyä Työmyyräpalvelusta on ollut teille?

Yhteistyö Työmyyräpalvelun kanssa on sujunut aina jouhevasti ja ongelmitta. Vuosien varrella Työmyyräpalvelun kautta on löytynyt useita sopivia työntekijöitä. Työmyyräpalvelu kykenee vastaamaan nopeastikin henkilöstötarpeeseen. Liikanen voi lämpimästi suositella yrityksen palveluita.